Slider does not output "Alt text"

Home Forums Flash Free Slider does not output "Alt text"

Tagged: ,

This topic contains 9 replies, has 2 voices, and was last updated by  Ashish 1 week, 2 days ago.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)
  • Author
    Posts
  • #1385285

    alortiz3
    Participant

    I using your free version of the Flash theme (Thank you for such a great theme). I’ve been running an on page SEO report and it always shows my slider images on error (missing “Alt Text”). All of my images have a description and alt text. I have tried renaming them, relabeling, and replacing every label. Any assistance with this issue will be greatly appreciated.

    al

    #1385464

    Ashish
    Moderator

    Hi @alortiz3
    Please Go to Dashboard > Media and search for the image file you want to add Alt text to and edit that image to add Alt text. After adding Alt text from there, it should appear on your slider image also. Let me know if it doesn’t work. 🙂
    For details:
    https://yoast.com/image-seo-alt-tag-and-title-tag-optimization/

    If you get any issue later, feel free to ask again! I hope you liked our theme, if so, you can help us by providing a review us here: https://wordpress.org/support/theme/flash/reviews/?filter=5

    Regards,
    ThemeGrill Support Team.

    #1385534

    alortiz3
    Participant

    Hello,

    I followed the instructions as noted. When I look at the code output it looks like this:
    <!–This is the current output of the slider: –>

    <div class=”swiper-container”>
    <div class=”swiper-wrapper”>
    <div class=”swiper-slide”>
    <figure class=”slider-image” >
    <img src="https://sbnai.net/wp-content/uploads/2018/03/home-2.jpg" />
    <div class=”overlay”></div>
    </figure>
    <div class=”slider-content”>
    <div class=”tg-container”>
    <div class=”caption-title”>Website Design Services</div>
    <div class=”caption-desc”>We will provide your organization with a professional website at an affordable cost</div>
    <div class=”btn-wrapper”>
    <a href="https://sbnai.net/web-design-services/">Read more</a>
    </div>
    </div>
    </div>

    I believe the output should be like this:

    <!–It should look like this:–>

    <div class=”swiper-container”>
    <div class=”swiper-wrapper”>
    <div class=”swiper-slide”>
    <figure class=”slider-image” >
    <img src="https://sbnai.net/wp-content/uploads/2018/03/home-2.jpg" alt="image alt text goes here" />
    <div class=”overlay”></div>
    </figure>
    <div class=”slider-content”>
    <div class=”tg-container”>
    <div class=”caption-title”>Website Design Services</div>
    <div class=”caption-desc”>We will provide your organization with a professional website at an affordable cost</div>
    <div class=”btn-wrapper”>
    <a href="https://sbnai.net/web-design-services/">Read more</a>
    </div>
    </div>
    </div>

    Please advise.

    • This reply was modified 1 week, 5 days ago by  Ashish.
    • This reply was modified 1 week, 5 days ago by  Ashish.
    #1385601

    Ashish
    Moderator

    @alortiz3
    Can you send me a screenshot of the section where you’ve added the Alt text so that I could figured out what caused the issue? Cause it should appear in the code if you’ve added in proper location as it’s working fine as I tested here. Thanks.

    #1385614

    alortiz3
    Participant

    Hi,

    Here’s the sample image that you requested: http://sbnai.net/home-2-sample.jpg

    Best,

    al

    #1385745

    Ashish
    Moderator

    Hello again al,
    Thanks for the screenshot and letting us know about this. I’ll have a good look on this issue and reply you with a solution. Please have patience. 🙂

    #1385749

    alortiz3
    Participant

    Thank you very much for your help. Looking forward to a solution. Thanks again for such a great theme!

    #1385886

    Ashish
    Moderator

    @alortiz3
    Probably we’ll release an update with a fix today.
    Please come back if you need any help later. Also, hope you could manage some time leaving a good review about our theme. 🙂

    Thanks.

    #1386008

    alortiz3
    Participant

    Great! Let me know then the theme is ready to download.

    I will definitely leave a good review about your theme.

    Best,

    Al
    sbnai.net

    #1386110

    Ashish
    Moderator

    Hi Al,
    Hope you’re fine. 🙂 While checking your site it seem you’ve already updated Flash ToolKit and the issue is fixed. Let me know if there’s anything I can help you with regarding our theme. Thanks.

Viewing 10 posts - 1 through 10 (of 10 total)

The topic ‘Slider does not output "Alt text"’ is closed to new replies.